брачен

брачен
прил. - съпружески, сватбен, женитбен

Български синонимен речник. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Look at other dictionaries:

  • брачен партньор — словосъч. съпруг, съпруга …   Български синонимен речник

  • деволуционо право — (лат. jus devolutions) право на пренесување на наследство според кое, ако умре едниот од брачните другари, целокупниот имот им припаѓа на децата, а другиот брачен другар има право само на доживотно уживање на тој имот …   Macedonian dictionary

  • кетуба — (хебр. ketubah, kesubah) еврејски писмен брачен договор …   Macedonian dictionary

  • конјугален — (лат. coniugalis) брачен, што се однесува на бракот сопружнички …   Macedonian dictionary

  • матримонијален — (лат. matrimonialis) што се однесува на бракот, брачен, сопружнички …   Macedonian dictionary

  • партнер — (анг. partner) 1. соучесник во игра, соиграч 2. соработник, другар, компањон, ортак 3. брачен другар, сопружник, љубовник …   Macedonian dictionary

  • брак — същ. женитба, бракосъчетание, съпружество, брачен живот същ. шкарто, негодно, за изхвърляне същ. сватба същ. негодна стока, отпадъци същ. остатъци, останки, изрезки, боклук, смет, отработена вода, канални води, изпражнения …   Български синонимен речник

  • сватбен — прил. брачен, женитбен, съпружески …   Български синонимен речник

  • съпруг — същ. брачен партньор, съпруга …   Български синонимен речник

  • съпруга — същ. жена, булка, невеста, благоверната същ. брачен партньор, съпруг …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”